keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Kun lopetin uskomasta "niitä on nyt liikkeellä"- lentsuihin ja oksennustauteihin ja päätin olla talvellakin terveenä

Ennen nielurisaleikkaustani (joka tehtiin, kun olin 20v) olin jatkuvalla antibioottikuurilla angiinan vuoksi. Leikkaus vei angiinan pois. En ole koskaan tupakoinut, luulen sen vaikuttavan siihen, että minulta ei kuulu jatkuvaa "perusröhinää". Muuten en ole ollut millään tavalla suojattu "pakollisia" kulkutauteja vastaan. Olin itsekin ennen Haluan olla minä-kampanjaa luullut, että nämä taudit tulevat, jos ovat tullakseen ja niille ei voi tehdä mitään, koska "niitä on liikkeellä". Pitää vain kestää. Se ei ole totta, nyt tiedän.Viime elokuun 26. päivä otin aamuiseksi tavakseni juoda ensimmäisenä Taikajuomaa jokainen aamu puoli litraa. Helpottaa viides-kuudesosalla jo päivän nestetarvetta, virkistää enemmän kuin kahvi ja kaunistaa vahvemmin kuin Dior tai Chanel. Auttaa myös juhlien jälkeisiin aamuihin ;). Taikajuomaa-linkistä selvinnee, miksi näin on.Käytän runsaasti kookosöljyä. Valmistan siinä usein ruokaa ja lisään sitä kahviini. Purskuttelen sillä toisinaan suuni eli teen valkoisten hampaiden ihanaisen salaisuuden Oil Pullingin ja jos on pientä käheyttä tai tunkkaisuuden tunnetta, laitan sitä lusikallisen nieluuni sulamaan. Luonnon antiseptinen käsittely ja kivun lievitys sekä kaunis raikastus.Kahviini laitan päivittäin vähintään kerran pikapakuria, aamuisin tai iltaisin, jos tarvitsen supervoimia. Se on kätevää näin laiskalle ihmiselle. Ei tarvitse itse kiivetä puuhun keräämään kääpää ja keittämään ja uuttamaan sitä tuntitolkulla. Siksi valitsen toisten tekemän tuotteen. Se maksaa jonkin verran, mutta niin maksaisi antibioottikuurikin tai pari pakettia Finrexiiniä.En käytä maitotuotteita. Ne lisäävät liman eritystä ja se ei nappaa minua. Siihen on käyty pitempi tie. Olen maitotilan tytär ja ensin tämä tuntui väärältä elämäntavalta jo senkin vuoksi, mitä olin oppinut arvostamaan, olenhan itsekin lypsänyt lehmiä siiihen asti, kunnes itse sain oman lapsen vasta 34-vuotiaana (tämä taas johtui ihan muista elämän realiteeteistä). Kahvin valitsen niin hyvää, että ei tarvitse sitä kermaa tai maitoa siihen, niin laadukasta, että se maistuisi upealta ilman mitään. Kuitenkin laitan siihen lusikallisen kookosöljyä, koska huomaan saavani siitä voimaa.

Lienee selvää, että syön erittäin paljon vihreää, punaista ja vähän myös keltaista vihannesta, oranssikin kelpaa. Kaalia, salaatteja, sipulia, paprikoita, kurkkua, tomaattia. Hedelmistä lähinnä keltaisia eli sitruunoita paljon ja päivässä noin yhden banaanin, myös yhtä vihreää eli avokaadoa, noin puolikas päivässä.

Proteiinini otan maustamattomasta hera- tai riisiproteiinista, kanasta, kalasta, lihasta ja munista. Yksinkertainen on kaunista. Hyvät rasvat tulevat kookos-, oliivi-, seesam-, macadamiaöljyistä ja pähkinöistä sekä avokaadoista. Sekaan voin nauttia kovimpina treenihetkinä magnesiumia. D-vitamiini voisi olla jees, tosin se on vähän lapsenkengissä ollut tämän talven. Mineraaleja pukkaa Kalaharin suolasta. Taikajuoman ja lukuisten kotimaisten marjojen lisäksi en millään jaksa dubata itseeni enää lisävitamiineja tabuista.Hiilarini syön riisinä, bataattina tai banaanina. Viljatuotteiden koen turvottavan. Silloin tälloin kokeilen niitä, täysjyväruisleipä kun maistuu suussa hyvälle. Poden vuorokauden ennen kuin se on sulanut ja mennyt pois. Olen lukenut näistä asioista sen verran, että uskallan itse näin tehdä. Minua ei enää pelota olla ilman maitoa ja viljaa, kun olen hengissä ja täysissä sielun ja ruumiin voimissa vahvempana kuin ennen seitsemän kuukauden kokeilemisen jälkeen. Kun lapseni ja mieheni ovat tähän osittaisella tavalla osallistuneet (en ole ottanut heiltä mitään "pois" ilman lupaa), hekin voivat selvästi paremmin masuineen ja nieluineen päivineen. Kummallakaan ei ole ollut ainakaan toistaiseksi näitä pakollisia sairastuksia.


Sairastumista harva tarkoituksella valitsee, mutta asioille voi etukäteen tehdä kohtalaisen paljon. Olen itse käynyt pitkän tien synkästä masennuksesta ja kuoleman rajalta valoon ja iloon sekä hyvään oloon. Voin vain suositella asioita, minua ei sponsoroi näissä jutuissa kukaan tai mikään/minulla ei ole syytä mainostaa mitään merkkiä mistään tuotteesta. Silti pyrin ja yritän kertoa sitä ilosanomaa, jota itse olen kokenut ja koen ja tunnen joka päivä, kun suinkin voin ja jaksan.


Yhtä totuutta ei ole, vaikkakin sitruuna on sitruuna ja vihreä on vihreä, lukeepa siinä kyljessä mikä tahansa teksti. Siksi jatkan kokeilemista ja ennen kaikkea etsimistä. Rakkautta, terveyttä ja kevättä, ihmiset sekä äärimmäisen paljon aurinkoa!

ps. riisi-, hammas- ja salikuvan lisäksi muut kuvat netistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti