sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kehon kevätsiivous: neljä vallan huikeaa viikkoa edessä!

Olen ilmoittautunut mukaan kevätsiivoukseen oikein porukalla, Kevätsiivousryhmään. Kyseinen kehon puhdistus, -virkistys ja hyvinvoinnin kohotusoperaatio kestää neljä viikkoa huomisesta alkaen. Vaarana on kuulemma, että voi jokunen kilokin tippua siinä ohessa, vaikka laihdutuskuurista tai ihmedietistä  EI ole todellakaan kyse. Haluan olla minä-kampanjan myötä olen iloinnut kovasti muutoksissa, joita itselleni sopivaksi kokemani ruokavalio on voinnissani, voimissani, liikkumisessani, jaksamisessani ja yöunissani saanut aikaan, mutta olen varma, että yhä on vara parantaa. Vielä löytyy villakoiria kehon kammareista ja pölypalleroita bodyn "nurkista". Niiden kimppuun käyn nyt.

Ruokapöydän aurinko.

Arjessa on ollut viime viikkoina hieman enemmän huolia ja haasteita, mutta ruokavalioni avulla jaksan nekin paremmin. Tämä on minulle Se Oikea. Suuria ilonaiheita ovat olleet uutena vuonna asettamieni tavoitteiden ihan mahtava saavuttelu. Juoksukunto on palautunut, kympin lenkit menevät jo oikein mukavasti. Pitempää lähden kokeilemaan aivan piakkoin. Keho alkaa jo tottua näihin. Salilla on joululoman aikojen uudelleen aloittelun jälkeen saanut lisäillä rautaa tankoon ihan napakkaan tahtiin, jes sille myös! Avannossa olen kulkenut ahkerasti, kun sen kynnykseni päättäväisesti ylitin. Onpahan mielettömän hyvä kehon palautumis- ja pään nollauskeino. Liikuntapuoli on nyt siis paremmalla tolalla kuin kertaakaan parin vuoden takaisen toipilaisuuteni jäljiltä. Tähän kun nyt lisään tuon kevätsiivouksen, ei voi suunta olla kun jälleen eteenpäin. Olen toiveikas ja intoa täynnä!

Tuo neljä viikkoa tulee olemaan kiintoisaa aikaa. Syödään vain puhdasta, oikeaa ruokaa, ei lainkaan mitään keinotekoista eikä myöskään viljoja tai maitotuotteita. Nuo periaatteet ovat toki tuttuja jo elokuulta asti ja kehoni on siihen tottunut, mutta nyt lähtee vielä ne satunnaisetkin ylimääräiset mässyt (joita moni kutsuu sanalla herkut) pois, ainakin neljäksi viikoksi. Itselleni tuo tarkoittaa lähinnä satunnaisia viipaleita homejuustoa, kerran viikossa napsaistuja leivänpuolikkaita, hotelliaamiaisen yhtä coctailpiirakkaa, viinilasillista, kerran kuukaudessa vedettyä perjantaipitsaa. Ne siivotaan nyt hus pois. Vähemmän potaskaa, enemmän tasapainoa!

Älä edes yritä, ei takuulla neljään viikkoon ainakaan!

Olen hyvin tyytyväinen, että en kaipaa karkkia enkä pullaa. Tumma suklaakaan ei ole niin hirveästi viime aikoina hotsittanut. Ehkäpä sain sitä jo tarpeekseni, joten päätän tästä edespäin nähdä vaivaa ja tehdä tarvittaessa raakasuklaata. Sokeri ei ole minun juttuni ja se vähä, mitä jossain sweet n' sour-kastikkeessa sitä on mukana riisini päällä ollut, on helppo korvata tiukalla tujauksella luomuchilikastiketta.


Sokeririippuvaisuus, pysy kaukana minusta ja rakkaistani!

Vielä se pakollinen totuuden hetki ennen aloitusta. Tästä tilanteesta lähdetään raikkoamaan. Kuva ei ole ihan tarkin mahdollinen, vaan kyllä siitä näkee tilanteen: siivottavaa piisaa. Vaa'alle en edelleenkään nouse eikä onneksi tarvitsekaan. Sen joka aamuinen vahtaaminen on mennyttä aikaa. Uusi kuva sitten neljän viikon päästä. Tänään tuli salitreenien jälkeen tämmöinen: (Fiilis oli paljon parempi kuin mitä tuo zoomailemiseen keskittynyt ilme antaa ymmärtää)


"Silloin kun siivotaan, niin silloin siivotaan, eikä leikitä ollenkaan, eikä leikitä ollenkaan..." Tämän elämäntapojen entisestään parantamisprojektin aikana ehdin varmasti tehdä aika paljon sali - ja juoksurintamallakin kasvavin voimin sekä terveellisen ruoan että lisääntyvän auringonvalon siivityksellä. Ihanaa nähdä, miten kuukausi voi vahvistaa! Mä niin onnistun! Mahtavia tulevia viikkoja odotellen toivotan upeaa ja terveyttä uhkuvaa kevätkuukautta kaikille muillekin!

(Kuvien lähteet: pizza- ja sokerikuva netistä)

2 kommenttia:

  1. Hei, mäkin oon mukana kevätsiivouksessa, mun mielestä vaikuttaa tosi hyvältä :) Mua motivoi myös se, että haluan olla hyvänä esimerkkinä mun isälle, joka täyttää vuoden päästä 50 ja on tosi huonokuntoinen. Olen päättänyt, että kuukauden päästä oon viisaampi ja osaan neuvoa ruokavaliomuutoksessa! Toivon tietty että oon itsekin paljon paremmassa kunnossa silloin!

    VastaaPoista
  2. Zemppiä kovasti Demi! Täällä myös perhekin saa hienovaraisen kevätsiivouksen samalla. =)

    VastaaPoista