torstai 20. helmikuuta 2014

Leivälläki ellää, mut maidotta/viljatta rikastuu - ei mautonta, väritöntä, tuoksutonta, vaan raudallista ja juoksevaista elämää.

Mitä maidottomuus ja viljattomuus tekee tavikselle, jolla ei ole kummallekaan allergiaa? No, olen limaton eli en joudu niistämään nenää, en köhimään kurkkuani kuin ehkä hyvin vähän kerran viikossa. En sairastu niihin "niitä on nyt liikkeellä"-lentsuihin. En kuorsaa enää. Maidottomuus, rahkasta vapaa elämä! Leivättäkö? Puurottako? Joo, olen ilman turvotusta. Siedän litteää vatsaa. En vedä sinne mitään jauhoisaa. Mistä sitten saan nämä ravintoaineet, joita ihminen tarvitsee? Mistä se kuitu ja kalsium tulee? Elänkö, selviänkö?

Aamuisin juon paljon hehkuttamani taikajuoman (ohje täältä: taikajuoma). Kahviin tulee puolitoista teelusikallista ihanaista Africafe-pikakahvia ja samanverran kookosöljyä. Smoothien hypersalainen resepti tulee nyt tässä: marjat, proteiinijauhe, pikkasen hiilaria (käytännössä puoli banaania), sillä hetkellä inspiroidut hippipulverit (ns. superfoodit /jos välttämättä tahdot, ei tarvi muuten) ja nesteet. Surrrsurrr ja nykyisin tykkään ne nopsasti ryystää, joten teen ohutta sörsseliä, paljon nestettä. Jos tahtoo lusikoida, nestettä sitten vähemmän.

Pirtelö (tai trendisti) Smoothie:

1-2 dl marjoja suoraan pakkasesta
1 mitta maustamaton proteinijauhetta
1/2 banaania
nestettä (vettä, mantelimaitoa, makoisaa teetä, mitä, vaan mistä tykkäät) sen verran, että on sopivan juotavaa tavaraa

hifistellen: sitruunan hedelmälihaa (sitä jää itsestään taikajuomasta, heitän sen blenderiin, ja joitain superfuud-jauheita mielesi mukaan, nämä eivät ole välttämättömyys, mutta kivaa ne ovat) Jos et juo terveellistä rasvaasi laadukkaassa kahvissasi, lisää se pirtelöösi.

Lounaalla sitten:
Lasissa vihreää teetä kylmänä. Opettele nauttimaan. Iisiä ja tekee hyvää!

Monivärisesti kasviksia. Kanaa, lihaa, kalaa. Mitä vaan niistä, ilman nisujauhorasvakuorrutetta. Toisinaan otan proteiininlähteen mukaan töihin (seuraten ruokalistaa) Tuppervaara-kuksassa, mutta salaatti ja terveellistä rasvaa, kuten oliiviöljyä, löytyy pyydettyäni jo koulumme salaattitarjoulun yltä. <3


Välipalana:
Kuivattuja marjoja ja pähkinöitä järkälemäisen teemukin (0,4 l)  kera. Lautanen on pienin Arabian valikoimasta ;)
Päivällinen (treenin jälkeen, juokset tai nostat, hiilaria messiin, nykyään otan vähän riisiä, vaikka en ois treenannutkaan):
Hiilariksi riisiä, proteiiniksi  lihaa, kalaa tai kanaa (kuten tässä) ja  vitaminoksi ihan helposti vaan kurkkua ja paprikaa, 

Tässä kohtaa elämää saattaa olla tunne, että voi kun saisi jotain nannaa. Sehän on ihan elämintä elämää. Silloin otetaan suklaata ja ehkä jopa kaffia. Sohovalla ja viltin alla.

Rosenttia eikä mittään rasvasokerimössöä.Sitten ehkä juostaan tai käydään uimasilla tai jopa molempia. Saunaan, uimaan, saunaan uimaan, Monta kertaa. Hieno fiilis!

Munia! Joka päivä pittää olla munia. Illallisella macadamapähkinä- tai oliivi- tai kookosöljyssä munakasta. Sipulia, paprikaa, mitä vaan, joskus sekaan jopa syntinen homejuustoviipale. Näillä nukkuu makeammin, nostaa komeammin ja juoksee nopeammin.
Mistä minä saan kuitua ja kalsiumia? En jaksa laskea tänään, koska vatsani toimi paremmin kuin koskaan ja olen virkeä ja reipas jopa vaikeinakin päivinä. Marjoista, kasviksista, munista, heraproteinista, superfoodeista, hyvistä rasvoista? En nykyään lisää enää edes Psylliumia, jos ei tarvi saada jauhelihaa pysymään pullina tai murekkeena. En ole käynyt inbodyssä viime aikoina, mutta miestäni leikillisesti harmittaa, kun ei ole kyljessäni jenkkakahvaa (englanniksi romanttisemmin  "lovehandles"), mistä kiinni saa.

Lähde:netti
Jos sitten lisää kookosöljyä johonkin, joka ei vaan oikeesti ole "sinun", ja joka tahtoo "vain leikisti rakastaa"- niin siitä ei sillä terveellistä tuu. Sipsi kookoksessa, noup. Raakaa, vihreää, värikästä, lihaisaa. Siinä se on ja vähän riisiä sekkaan tai banaani. Ei lisättävää, edes pönttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti