sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Kiitollisuutta, kävelyä ja kauniita unia

Vuoden toinen viikko on ollut paluu arkeen ja rytmiin. Jännitti töihin meno, koska uneni oli ollut pitkään ohutta ja haurasta sekä repaleista kuin tämän talven lumipeite. Tavoitteenanihan on tälleKIN vuodelle saada uneni kuntoon. Vaiva on ollut ikiaikainen, tosin harvoin näin pahana kuin vuoden 2013 viimeiset kuukaudet olivat.  Tavoitteena tämä on uusi. Joululoman aikana jo aloitin kävelemisen, siis muunkin kuin töihin, kauppaan tai yläkertaan. Aloin kiertää kylämme järveä. Kotoani tuo lenkki tekee noin kahdeksan kilometrin kiekan.

Järveä on ihana kiertää pimeässäkin ja kävellenkin. =) 

Mitä ihmeellistä kävelemisessä on? Minulle on nykyään. Juoksuvuosinani vain juokseminen oli jotain. Alle kymmentä kilometriä ei laskettu, ei ilennyt juuri edes mainita. Mieluummin piti mennä 15 tai ehkä reilut 20 kilsaa, sitten oli tyytyväinen mieli. Eihän kaltaiseni maratoonari kävele. Hävettäisi, jos joku näkisi. Tuo ajatus piintyi minuun jostakin, en tiedä mistä. Kukaan ei tämmöistä minulle sanonut, itse sen tein, jotenkin. Tahdoin muuttaa asenteeni. Piti oikein mennä itseensä jä möyriä siellä, nöyrtyä. En nyt juokse, vaan kävelen, koska siihen kehoni pystyy ilman järjetöntä kipua. Sitten aloin kävellä taas. Kävelinhän joskus itseni 20-30 kiloa pienemmäksikin ja kävelin itseni juoksijaksi jälleen aikoinaan pitkän tauon jälkeen. Nyt tahdoin kävellä itseni ulos kahden kuukauden liikuntatauosta (säännöllisen liikunnan puuttumisesta) ja pois unettomuuden tuskaisesta kehästä. Terveeksi. Tällä viikolla olen kiertänyt järven kolmesti kuunnellen enimmäkseen Vain elämää kakkosta, iso hymy kasvoilla, pitkin askelin, niin että hiki virtaa. Hei, minähän tykkään tästä ihan niin kuin joskus kauan sitten. Mun täytyy kävellä näin! Tuntuu hyvältä!
Kyllikin terveyskaupassa (Luontaishoitola AinoKyllikistä) tein jälleen ihania löytöjä. Uusia ja tuttuja. Ashwagandhaa menee aamupirtelööni ja miesihminenkin näyttää sekoittelevan sitä iltaisin omaan juomaansa. Hän oppii entistä vaikeampia pianokuvioita nopeammin, minä saan parempaa unta, tämä on totta. Se vaikuttaa! Yrtti tuskin on yksin syy, toki harjoitus ja muukin vaikuttavat. Olen omassa haasteessani tehnyt kaikkeni, mitä ikinä on ollut mahdollista. Melatoniinit, lihashuolto eri tavoin, liikunta, keskittyminen ja kiitollisuus kaikesta hyvästä. Jotain on tapahtunut, olen alkanut nukkua! Se on maanpäällinen taivas! Olen siitä erittäin onnellinen ja kieltäydyn ajattelemasta, mitä jos tämä ei jatkuisi. Jatkuuhan se, jatkuu. Töissä on ollut hyvä olla ja rytmistä olen vain nauttinut. Elämää ja sen elämistä!


Pieni söpö purnukka pitää pöpöt loitolla. Aamukahvissa annos. Ei voi enää olla ilman.


Uusi protsku lähtee kokeiluun. Kalaharin suola on ihan parasta kaikessa. Munat tosin keitän halpissuolassa. ;)
Kyllikin kaupasta saa Hollywoodin tähtienkin kauneustuotteita. Tätä naamaan ja unille. Aamulla on uusi ihminen.

Saliinkin pääsin jälleen rakastumaan. Muutama kerta loman aikana ja tällä viikolla reippaammin - kuin kotiin olisi palannut. Fyysinen tekeminen tuo sisäistä onnea - happinaamari ensin itselle, sitten toiselle, sitä tämä on. Treenikipu terapoi, vanhojakin haavoja. Kyllä tää tästä!

Lisäksi tai ehkä kaikkein ensimmäiseksi aloin kirjoittaa kiitollisuuspäiväkirjaa, tehdä "taikatehtäviä" ja lukea kunnolla kirjastosta jo uudelle kierrokselle lainaamaani Rhonda Byrnen Taikavoima-kirjaa. Byrnen ajatukseen olen tutustunut tosin jo keväällä -12, mutta näin perusteellinen en ole ennen ollut. Osaan kyllä entisestä kokemuksesta arvostaa pientäkin onnea, arkisia asioita, rakkautta, huolenpitoa, ystäviä, läheisiä, kotia, työtä ja terveyttä, mutta tahdon kehittyä. Tämä on hyvä ja lisää heti kiitollisuutta ja sen myötä kaikkea hyvää elämään. Kiitos on taikasana ja kiitollisuus on taikaa. Tässä ehkä on suurin syy parantuneisiin yöuniini.
"Voidaan sanoa, että elämme vain niinä hetkinä, jolloin sydämemme tiedostaa aarteet, jotka meillä on." 
Kiitollisuuden kokemus on mitä suurin voimavara ja rikkaus. "Kiitollisuus on rokote, vastamyrkky ja antisepti." (J.H. Jowett). Näillä eväillä on hyvä jatkaa hyvin alkanutta matkaa. Mahtavaa viikkoa kaikille! Kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos! <3
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti